ltp_akcio

LTP - Lakástakarék Pénztári Számla


1. Mi az a lakástakarék megtakarítás?

Egy olyan lakáscélú megtakarítási forma, ahol a lakás-előtakarékoskodó előre meghatározott rendszerességgel, havi egyenlő részletekben befizetett megtakarításaira 30% állami támogatáshoz és betéti kamathoz jusson, igény szerint kedvező kamatozású, forint alapú, fix törlesztő részletű lakáskölcsönt igényeljen.

2. Ki köthet LTP szerződést?

Magánszemély, Társasház, Lakásszövetkezet, „Támogató” (eseti gondnok, gyám, természetes személy, alapítvány, társadalmi szervezet, egyház, helyi önkormányzat nyithat betétszámlát a gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermek, mint kedvezményezett javára, életkezdésének elősegítésének céljából).

3. Ki jelölhető kedvezményezettként lakástakarék szerződésen?

Közeli hozzátartozó (házastárs, testvér, féltestvér, gyermek, unoka, szülő, nagyszülő,örökbefogadott, mostoha- és nevelt gyermek, örökbefogadó, mostoha- és nevelő szülő) vagy a gyámság alatt álló gyermek. Kedvezményezettnek nem kell azajánlatot aláírnia.

4. Mikortól indul a megtakarítási év?

A megtakarítási év a szerződésben rögzített első havi betét hiánytalan – azesetleges díjlevonásokat követő – megfizetése havának első napjától kezdődik. Ha a választott termék kapcsán az ügyfelet számlanyitási díj fizetésikötelezettség terheli, a Lakás-takarékpénztár az ügyfél befizetését először erre számolja el. Csak a számlanyitási díj hiánytalan megfizetését követőenkerül az ügyfél befizetés az első havi megtakarítási összegként elszámolásra.Miért előnyös lakástakarék pénztárba fektetni a pénzt?

  • Európában, egyedülálló módon, Magyarországon, 30% vissza nem térítendő támogatást nyújt az állam ehhez a megtakarítási formához. Kár lenne ezt nem kihasználni!
  • Rugalmas befektetési forma, 4-10 évig választható futamidővel, a megtakarítás összege akár növelhető, csökkenthető, örökölhető,átruházható, több szerződés összevonható, egyszerűségéből adódóan könnyen átlátható….
  • Tőke és hozam garantált, azaz bármi történjék, az itt elhelyezett pénzt, garantáltan megkapja.
  • Éves hozama akár 10% fölötti is lehet.
  • A lakástakarék számla kifizetése teljes egészében mentes a kamatadó alól.
  • Bármely családtagra megköthető és felhasználható mivel most már a lakáscélt bármelyik közeli hozzátartozó is igazolhatja.
  • Szükség esetén, a piacon legkedvezőbb hitel lehetőség párosul hozzá.
  • Ha szüksége van a hitelre, egyszerűsített hitelbírálat után folyósítja a bank.
  • Széles körűen felhasználható, a lakáscél rugalmasan igazolható.
  • Új, használt lakás vásárlásra, bővítésre, felújításra (ablak,ajtó csere, hőszigetelés, fűtéskorszerűsítés, festés, burkolás, Lakáshitel kiváltására….néhány a sok-sok felhasználási terület közül.


LTP módozatok összehasonlítása
..